oktober 18, 2022

Kun je even…

Elke controller kent deze vragen wel van de directie: “Kun je een rapport sturen over de cijfers van dat project?” “Wat zijn de marges bij deze klant?” “Kun je even een cashflow forecast maken voor de rest van het jaar?” Deze ad hoc vragen over rapportages kosten vaak enorm veel tijd. 

Neem de cashflow forecast, dat is natuurlijk niet heel ingewikkeld, want je hebt je beginsaldo op de bank, je telt je inkomsten erbij op (haal je uit de debiteurenadministratie) minus de betalingen (o.a. informatie van de crediteurenadministratie) en je hebt het eindsaldo op de bank. Maar hoe ga je de toekomst voorspellen als je rekening moet houden met verschillende inkomsten in de seizoenen. De vaste kosten blijven gelijk en zijn eenvoudig te berekenen, maar variabele kosten en omzet is dan een stuk lastiger. 

Als controller zou je het liefst willen weten wat er op de planning staat voor de komende maanden en wat de gemiddelde marges zijn. Informatie die je meestal niet direct beschikbaar hebt. Operationele informatie komt uit systemen waar de verkoopafdeling mee werkt en waar je niet direct toegang tot hebt. Hierdoor is het best omslachtig om een betrouwbare voorspelling te maken. 

Het liefst wil je als controller een dashboard dat alle informatie uit de verschillende systemen haalt en de gevraagde rapportages kan tonen. Met Emtes FIT brengen we deze informatie samen in een overzichtelijk dashboard en  kan je over elke gewenste periode een rapport genereren, advies geven, en de juiste vragen stellen. 

Met de dashboards van Emtes FIT kan je de directie sneller de juiste informatie geven, en ze helpen om betere besluiten te maken. 

Deel ons verhaal:

Meer Emtes FIT in de praktijk

Piekbelasting

Misschien herken je het wel, je omzet is niet constant gedurende het jaar door invloeden …

Lees meer

Werken vanuit je rugzak

Emtes stelt het MKB instaat om te werken vanuit je rugzak. Wat bedoelen we daarmee?

Lees meer

Doelgericht ondernemen

Klaar met de corporate wereld en zin om je eigen briljante plan op de markt te brengen. Van een …

Lees meer

Kun je even…

Elke controller kent het wel. “Kun je een rapport sturen over de cijfers van dat project?” “Wat zijn ..

Lees meer

Het verhaal van de Rode Map

De facturen die betaald moeten worden zitten in de rode map met daarop een sticker “te betalen”…

Lees meer

Wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.